VIDEO | Declarație, Klaus Iohannis: Vor veni zile și mai grele, dar vom face tot ce ne stă în puteri ca să vă oferim protecție

  • 31 Martie 15:00
VIDEO | Declarație, Klaus Iohannis: Vor veni zile și mai grele, dar vom face tot ce ne stă în puteri ca să vă oferim protecție

Președintele României, Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, de la ora 13.00, cu premierul Ludovic Orban, și miniștrii Marcel Vela, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru a discuta despre gestionarea epidemiei COVID-19.

„Împreună vom trece peste această perioadă grea.

Fiecare roman trebuie să respecte regulile de igiena și de distanțare sociala așa cum sunt cerute de autorități.

În finalul ședinței am discutat măsurile de protecție sociala care se impugn în această perioadă. Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile.

Am discutat renunerearea pentru șomajul tehnic, situația în căminele de bătrâni și în alte cazuri unde sunt sitatii speciale.

Lucrurile se mișcă. Autoritățile s-au mișcat. Am solicitat să se facă peste tot în spitale instructajul personalului. Am solicitat celor responsabili să lămurească alocările bugetare pentru spitale.

Știu că nu este simplu și știm că vor veni vremuri și mai grele noi autoritățile și politicienii vom face tot ce ne este nevoie. Din păcate vor veni zile și mai grele. Noi, politicienii, vom face tot ce putem.

Tocmai am încheiat o ședință. Am discutat situația din Suceava și toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut. Am încheiat o întrunire cu Guvernul am discutat situația din Suceava și suntem conștienți de gravitatea măsurii și de sitauatia din spitale vreau să asigur medicii că noi ne facem treaba.

Încep cu un gând bun pentru suceveni. A fost necesara carantinarea zonei Suceava. Aceasta măsură a fost luata la timp, a fost necesaa. Decizia autoritățile e cea corecta. Dragi suceveni, nu sunteți singuri. Suntem alături de voi. Aceste măsuri sunt necesare pentru a îngrădi răspândirea virusului. Suntem alaturi de suceveni un gând bun și o încurajare pentru medici și întregul personal medical dar voi sunteți în prima linie toți roamenii se uită la voi cu speranță și încredere”, se mai spune în mesajul Președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Mon
12
Tue
10
Wed
13
Thu
15
Fri
17

Curs oficial BNM 31 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău