VIDEO | Președinta Maia Sandu a criticat în termeni duri deciziile de astăzi ale majorității PSRM-Șor care vizează unii judecători ai Curții Constituționale pe care le califică drept atac la ordinea constituțională și statul de drept

  • 23 Aprilie 18:52
VIDEO | Președinta Maia Sandu a criticat în termeni duri deciziile de astăzi ale majorității PSRM-Șor care vizează unii judecători ai Curții Constituționale pe care le califică drept atac la ordinea constituțională și statul de drept

Președinta Maia Sandu a criticat în termeni duri deciziile de astăzi ale majorității PSRM-Șor care vizează unii judecători ai Curții Constituționale pe care le califică drept atac la ordinea constituțională și statul de drept.

Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este foarte grav. Legislativul nu are dreptul să scoată din funcție judecătorii Curții Constituționale și a făcut o tentativă neconstituțională de a numi un alt judecător la Curte. Este un atac fără precedent la ordinea constituțională și la independența Curții”, a declarat Maia Sandu într-un briefing după ședința Consiliului Suprem de Securitate la care acest subiect a fost examinat în contextul existenței riscului de subminare a ordinii constituționale.

Totodată Maia Sandu a solicitat conducătorilor organelor de forță - Ministerul de Interne, Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul Național de Patrulare, Armata Națională - să nu se lase antrenați în acțiuni neconstituționale și să nu îndeplinească ordine ilegale.
De asemenea, șefa statului a cerut de la Procuratura Generală să investigheze acțiunile de astăzi sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat, precum și faptele participanților la acest atac asupra ordinii de drept, iar Serviciului de Informații și Securitate – să urmărească acțiunile de încercare a subminării ordinii constituționale și să asigure prevenirea destabilizării situației în țară.

Președinta Maia Sandu a avut un mesaj și pentru socialiști să înceteze aceste acțiuni pentru că cetățenii nu trebuie să fie ostaticii unor politicieni pe care i-a numit ”cu orgolii rănite”, aluzie directă la fostul șef de stat, liderul PSRM, Igor Dodon.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,65
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,68 m/s
Tue
8
Wed
9
Thu
10
Fri
11
Sat
11

Curs oficial BNM 25 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3353 0.0200
USD 17.4725 0.0202
RON 4.1113 0.0049
UAH 0.6648 0.0008
RUB 0.2490 0.0036
Arhivă Radio Chișinău