LIVE | Parlamentul se întrunește în ședință plenară

  • 19 Mai 2022 09:57
LIVE | Parlamentul se întrunește în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară. Aleșii poporului vor dezbate în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova. De asemenea, în prima lectură vor fi supuse dezbaterilor proiectele de modificare a Legii cu privire la filantropie și sponsorizare, a Legii privind societățile cu răspundere limitată și Legii privind piața de capital, a Legii privind contractele de credit pentru consumatori și Codului civil, precum și proiectul legii zootehniei.

Mai multe proiecte de lege urmează a fi aprobate în lectură finală: proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere; proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare; proiectul de modificare a Legii privind activitatea sanitară veterinară, precum și proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

Deputații vor examina mai multe proiecte de hotărâre – privind modificarea Registrului monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, privind numirea în funcție de membru al Curții de Conturi, privind încetarea mandatului de consilier al Agenției Naționale pentru soluționarea Contestațiilor în urma demisiei și respectiv numirea în funcție de consilier pentru soluționarea contestațiilor.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău