LIVE | Eu deVIN sărbătoare – Ziua Națională a Vinului 2020, ceremonia de inaugurare oficială a celei de a 19-a ediții

  • 03 Octombrie 2020 10:10
LIVE | Eu deVIN sărbătoare – Ziua Națională a Vinului 2020, ceremonia de inaugurare oficială a celei de a 19-a ediții

Pentru al XIX-lea an consecutiv, în Republica Moldova a fost inaugurată astăzi Ziua Națională a Vinului, care va dura două zile, pe 3 și 4 octombrie. Din cauza pandemiei de COVID-19, sărbătoarea este organizată într-un nou format și va fi marcată mai mult în mediul online, acasă sau la vinării.

În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău nu au fost instalate standuri ale producătorilor vinicoli, ca în ceilalți ani. Totuși, în Scuarul Catedralei se vor desfășura două expoziții, dedicate celor mai selecte vinuri moldovenești. De asemenea, pentru oaspeți a fost amenajat un stand deosebit - Zona Foto "Eu deVIN sărbătoare". Tot în scuarul Catedralei va fi organizată și o expoziție a etichetelor pentru sticlele de vin

În acest an, 17 vinării din țară au pregătit programe speciale pentru vizitatori cum ar fi excursii în podgorii sau degustări de vinuri.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a Vinului vor fi transmise pe pagina wineday.wineofmoldova.com și paginile de Facebook și Instagram „Wine of Moldova”.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, a menționat pentru Radio Chișinău  că Ziua Națională a Vinului este o ocazie în plus de a pune în valoare vinul moldovenesc și oamenii care muncesc pentru o oferi un produs de înaltă calitate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău