VIDEO | Încă o persoană a fost infectată cu virusul COVID-19. Bilanțul a ajuns la 30

  • 17 Martie 2020 17:45
VIDEO | Încă o persoană a fost infectată cu virusul COVID-19. Bilanțul a ajuns la 30

Un caz nou de infecție cu COVID-19 a fost confirmat în Republica Moldova. Este vorba despre un caz de import din Italia, a precizat ministrul Sănătății după ședința la Centrul Unic de Comandă. Astfel, numărul celor infectați cu coronavirus de tip nou se ridică la 30.

Totodată, o persoană vindecată de infecția COVID-19 a fost, deja, externată, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Astăzi, o doamnă de 60 de ani care a fost internată la spitalul Toma Ciorbă pe data de 8 martie a fost externată ca rezultat a vindecării totală și în baza celor două teste de laborator pe care le-am realizat. Considerăm că mai avem, încă, două persoane care urmează a fi testate și vor fi, în curând, externate, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a vorbit despre moldoveanul care a fost adus de un echipaj SMURD din România pe teritoriul Republicii Moldova, invocând faptul că ar fi infectat cu COVID-19. Viorica Dumbrăveanu a menționat că el a recurs la o farsă pentru a ajunge în Republica Moldova.

Ca rezultat a examinării nu a fost depistate semne clinice al infecției cu COVID-19 și persoana, de fapt, a recunoscut că a recunoscut că a recurs la o farsă pentru că s-a certat cu un transportator pe teritoriul României. A fost rugat să coboare din mijlocul de transport și a recurs la această farsă, invocând autorităților române că este infectat cu COVID-19 pentru a ajunge pe teritoriul Moldovei, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a informat că persoana a fost preluată de polițiști și îi va fi aplicată o amendă conform legislației. 

Prim-ministrul, Ion Chicu, a anunțat că activitatea instituțiilor de învățământ de toate nivelurile va fi suspendată cu cel puțin, încă, o săptămână.

Totodată, el a menționat că s-a reușit deblocarea transportului de mărfuri de la hotarul Sloveniei cu Italia.

Avem aceeași situație la hotarul cu Rusia și Ucraina. Și acolo urmează să fie deblocat traficul, a spus Ion Chicu.

Într-un alt context, premierul a menționat că va avea o discuție cu reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei referitor la instrumentele suplimentare de susținere a medului de afaceri.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău