LIVE | CEC: Două secții de votare din municipiul Chișinău au fost deschise cu întârziere din cauza unor incidente

  • 03 Noiembrie 2019 08:06
LIVE | CEC: Două secții de votare din municipiul Chișinău au fost deschise cu întârziere din cauza unor incidente

Comisia Electorală Centrală oferă primele informații despre desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie.

Două secții de votare din municipiul Chișinău au fost deschise cu întârziere din cauza unor incidente. La una dintre secții lipsea curentul electric, iar la cea de-a două safeul unde se păstrau calculatoarele operatorilor avea probleme tehnice și nu se deschidea. Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, ambele probleme au fost soluționate.

„Secția numărul 253 din sectorul Ciocana - lipsa curentului electric cauzată de consecințele lucrărilor de reparație în zonă și al doilea caz la secția de votare 113 din sectorul Centru se referă la o problemă legată de dificultatea deschiderii safeului unde se păstrau calculatoarele pentru operatori. În ambele cazuri problemele au fost remediate și la această oră procesul electoral  decurge în regim normal.”   

Pentru organizarea turului doi al alegerilor locale generale au fost deschise 1042 de secții de votare, dintre care 307 în municipiul Chișinău. În listele electorale de bază au fost înscriși peste un milion 600 de mii de alegători, dintre care 630 de mii de alegători în municipiul Chișinău.

Pentru scrutinul de astăzi au fost tipărite 1 milion și 700 de mii de buletine de vot.

Primele date preliminare privind rezultatele celui de-al II – lea tur de scrutin vor fi prezentate la ora 22.00.

În al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a acumulat cele mai multe voturi, indiferent de numărul alegătorilor prezenți la urne.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău