VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 196 de pacienți cu COVID-19 se află în stare gravă,10 dintre acestea fiind conectate la aparate de respirație artificială

  • 21 Aprilie 2020 09:35
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 196 de pacienți cu COVID-19 se află în stare gravă,10 dintre acestea fiind conectate la aparate de respirație artificială

195 de persoane bolnave de COVID-19 se află în stare gravă, zece dintre acestea fiind conectate la aparate de respirație artificială. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

195 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă, zece dintre acestea fiind conectate la aparate de respirație artificială, a anunțat astăzi în cadrul unui briefing ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, șefa subdiviziunii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din raionul Edineț, Aliona Pistruga, s-a referit la situația din satul Brânzeni, plasat în carantină. Ea a precizat că în localitate sunt confirmate 89 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 73 sunt de la Centrul de Plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități.

Au fost depistați în total 73 de beneficiari. Acești beneficiari sunt plasați în instituțiile medico-sanitare pentru a beneficia de tratament. Cei mai mulți sunt la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Nu avem persoane în stare gravă. Au fost testați și pe parcursul zilei de ieri și 145 de lucrătorii medicali și astăzi vom aștepta rezultatele de la două laboratoare, a menționat Aliona Pistruga.

Ministrul Sănătății a informat că de astăzi sunt funcționale, încă, două laboratoare care vor procesa testele COVID-19. Este vorba de laboratorul din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală și laboratorul din cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 2548 de cazuri de infecție cu COVID-19, iar 70 de persoane au decedat din cauza acestui virus. Totodată, 505 persoane s-au vindecat, ieri fiind externați 27 de pacienți.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău