Lituania sprijină demersurile privind retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

  • 26 Aprilie 2018 18:04
Lituania sprijină demersurile privind retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Lituania sprijină demersurile Republicii Moldova privind retragerea armatei ruse de pe teritoriul său și soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, a declarat joi, 26 aprilie, la Chișinău premierul lituanian Saulius Skvernelis într-un briefing comun cu premierul Pavel Filip. El a salutat și deciziile protocolare semnate de Chișinău și Tiraspol în noiembrie anul trecut.

Premierul lituanian a salutat și modul de implementare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, marcând o creștere semnificativă a exporturilor moldovenești  pe piața comunitară. El a îndemnat autoritățile să continue reformele, care sunt favorabile dezvoltării Republicii Moldova.

În acest context, Pavel Filip a anunțat că la 3 mai va merge la Bruxelles pentru a participa la Consiliul de asociere UE - R. Moldova, unde vor fi făcute totalurile implementării Acordului de asociere.

Prim-ministrul lituanian Saulius Skvernelis, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 26-27 aprilie curent, urmând să discute cu autoritățile de la Chișinău subiecte ce țin de evoluția relațiilor bilaterale și perspectivele de realizare a unor noi proiecte comune, în contextul parcursului european al Republicii Moldova.

Pe lângă întrevederea cu Pavel Filip, el va purta discuții și cu șeful Legislativului Andrian Candu, va vizita  Oficiul de Legătură NATO la Chișinău și se va întâlni cu Înalții Consilieri UE și cu experții lituanieni din proiectele Twinning. Vizita nu prevede întrevederi și cu președintele Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău