Lituania l-a rechemat ambasadorul său de la Moscova, după amenințări în legătură cu condamnarea lui Iazov

  • 13 Aprilie 2019 12:11
Lituania l-a rechemat ambasadorul său de la Moscova, după amenințări în legătură cu condamnarea lui Iazov

Lituania l-a rechemat pe ambasadorul său din Rusia, dupa ce acesta  început să primească amenințări după sentința data de o instanta din Lituania care l-a condamnat în absenta pe fostul ministru al apărării al URSS, Dmitri Iazov.

Lituania a anunțat că ambasadorul săi în Rusia, Remigijus Motuzas, este rechemet pentru consultari, precizează Pagina de Rusia.

Ministerului de Externe al Lituaniei a explicat că rechemarea are legatură cu amenințările pe care diplomatul și personalul ambasadei le-au primit după ce o instanța de la Vilnius l-a condamnat pe ministrul apărării al URSS, Dmitri Iazov, precum și cu statutul de martor special pe care Motuzas îl are în dosarul penal împotriva fostului ambasador Rimantas Sidlauskas.

La sfârșitul lunii martie, fostul ministru al apărării al URSS, Dmitri Iazov, a fost găsit vinovat de crime de război și crime împotriva umanității în cazul tentativei de a ocupa televiziunea de stat din Vilnius și a fost condamnat în absență la 10 ani de închisoare. Rusia a decis ca răspuns să deschia un dosar penal împotriva judecătorilor lituanieni care l-au condamnat pe Iazov.

Fostul ambasador lituanian în Rusia, Rimantas Sidlauskas, a fost reținut la începutul lunii aprilie sub suspiciunea de trafic de influența. Politia suspecteaza ca acesta a promis contra unei mite sa obtina o vize Schengen pentru un om de afaceri din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău