Lituania i-a interzis Patriarhului rus Kirill să intre în țară

  • 27 Iulie 2022 19:19
Lituania i-a interzis Patriarhului rus Kirill să intre în țară

Lituania i-a interzis Patriarhului Kirill să intre pe teritoriul său, relatează TASS. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, iar autoritățile de la Vilnius îl acuză că a susținut invazia Rusiei în Ucraina.

"Patriarhul Kirill neagă intenționat integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, justifică și sprijină acțiunile agresive ale Rusiei, care încalcă grav normele și principiile dreptului internațional", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ministerul de Interne de la Vilnius, scrie Digi24.

Conform surselor citate, Kirill a fost inclus pe o listă a persoanelor considerate "non grata" în data de 23 iunie.

La începutul lunii iulie, Canada l-a inclus pe lista sa cu sancțiuni pe patriarhul Kirill, în cadrul unei noi serii de măsuri ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, vizând "agenți ai dezinformării și propagandei ruse".

„Pentru a contracara campania de dezinformare a Kremlinului, Canada impune sancțiuni împotriva a 29 de agenți ai dezinformării și propagandei de stat ruse și a 15 entități controlate sau deținute de guvernul rus și care participă la eforturile de dezinformare”, a indicat atunci ministrul de externe canadian.

Înainte de Canada, Regatul Unit l-a sancționat în iunie pe Kirill, după ce Uniunea Europeană a renunțat să-l includă pe lista sa neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău