Lituania i-a interzis Patriarhului rus Kirill să intre în țară

  • 27 Iulie 19:19
Lituania i-a interzis Patriarhului rus Kirill să intre în țară

Lituania i-a interzis Patriarhului Kirill să intre pe teritoriul său, relatează TASS. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, iar autoritățile de la Vilnius îl acuză că a susținut invazia Rusiei în Ucraina.

"Patriarhul Kirill neagă intenționat integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, justifică și sprijină acțiunile agresive ale Rusiei, care încalcă grav normele și principiile dreptului internațional", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ministerul de Interne de la Vilnius, scrie Digi24.

Conform surselor citate, Kirill a fost inclus pe o listă a persoanelor considerate "non grata" în data de 23 iunie.

La începutul lunii iulie, Canada l-a inclus pe lista sa cu sancțiuni pe patriarhul Kirill, în cadrul unei noi serii de măsuri ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, vizând "agenți ai dezinformării și propagandei ruse".

„Pentru a contracara campania de dezinformare a Kremlinului, Canada impune sancțiuni împotriva a 29 de agenți ai dezinformării și propagandei de stat ruse și a 15 entități controlate sau deținute de guvernul rus și care participă la eforturile de dezinformare”, a indicat atunci ministrul de externe canadian.

Înainte de Canada, Regatul Unit l-a sancționat în iunie pe Kirill, după ce Uniunea Europeană a renunțat să-l includă pe lista sa neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău