Lista cu statele care au peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19

  • 23 Martie 2020 10:25
Lista cu statele care au peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19

Mai multe țări au fost adăugate pe lista cu statele care au peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus, în cazul cărora se impune izolarea la domiciliu a cetățenilor români care vin din acestea.

Pe lista actualizată în acest weekend și publicată pe site-ul INSP au fost adăugate Chile, Polonia, Grecia, Turcia, Pakistan, Ecuador și Finlanda.

Potrivit unei decizii a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cetățenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus vor fi izolați la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca ''zone galbene''.

Pe site-ul INSP a fost publicată  lista actualizată cu aceste țări.

Ele sunt: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud - partea țării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză - zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia și Turcia.

Statele care sunt marcate ca ''zone roșii'' și pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză - regiunea Hubei, Italia - întreaga țară, Coreea de Sud - Daegu (oraș) și Cheongdo (județ) și Iran - întreaga țară, conform Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău