Lionel Messi va primi la PSG o parte din pachetul salarial în cryptomonede

  • 12 August 2021 15:32
Lionel Messi va primi la PSG o parte din pachetul salarial în cryptomonede

Clubul parizian de fotbal PSG va plăti o parte din pachetul salarial de circa 30 de milioane de euro anual în cryptomonede, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro. Este pentru prima oară când un astfel de contract include o componentă în crypto, informație confirmată de oficialii PSG.

Monedele crypto utilizate în tranzacția cu Messi sunt lansate chiar de clubul PSG și sunt destinate în principal suporterilor, dându-le astfel posibilitatea de a avea și un cuvânt de spus în unele decizii manageriale minore ca impact asupra clubului, notează sursa citată

Alte cluburi care au lansat sau urmează să lanseze monede crypto pentru fani sunt Manchester City, campioana Angliei, FC Barcelona și AC Milan. Ele sunt văzute tot mai mult ca o nouă sursă de venit pentru cluburi. Pe de altă parte, criticii avertizează că monedele crypti reprezintă active extrem de volatile, fără o valoare tangibilă.

Prețul cryptomonedelor lansate de PSG a crescut rapid în ultimele două săptămâni, pe fondul zvonurilor – adeverite ulterior – despre venirea starului argentinian la clubul francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău