Linia verde a Poliției de Frontieră a recepționat peste 10 mii de apeluri de la începutul anului

  • 25 Martie 2023 12:30
Linia verde a Poliției de Frontieră a recepționat peste 10 mii de apeluri de la începutul anului

De la începutul anului, Linia Verde a Poliției de Frontieră a recepționat peste zece mii de apeluri telefonice din partea cetățenilor. În cele mai multe cazuri, ajutorul operatorilor a fost solicitat de părinți care urmau să traverseze frontiera cu minori, dar și de către cetățeni care aveau nevoie de informații despre situația din punctele de trecere a frontierei de stat, transmite Poliția de Frontieră.

„Întrebările frecvente au vizat condițiile de trecere a frontierei de stat pentru persoane, dar și regulile de regim în zona de frontieră”, a precizat Poliția de Frontieră. 

Din partea cetățenilor străini, întrebările au fost cu referință la cerințele statului Republica Moldova pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. De asemenea, au fost solicitări de informații privind condițiile de obținere a vizei pentru intrare/tranzitarea teritoriului Moldovei, precum și regulile de trecere a frontierei spre și dinspre Ucraina.

Din partea cetățenilor ucraineni au parvenit întrebări privind posibilitatea traversării frontierei R. Moldova cu documente ucrainene interne, perioada de ședere și pașii de obținere a unei protecții temporare pe teritoriul R. Moldova.

Operatorii Call Centrului Poliției de Frontieră „Linia Verde” +373 (22) 259-717 activează în regim non-stop.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău