"Limba română, limba unirii" - începe Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România la Brașov

  • 29 August 2018 14:05

Brașovul găzduiește, în aceste zile, un al doilea eveniment cultural de prim rang: Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România.

Este pentru prima dată când Caravana Gaudamus poposește aici, iar afișul târgului conține multe atracții pentru cei care în epoca internetului încă mai apreciază cartea tiprită.

Târgul de carte Gaudeamus România-Brașov se desfășoară între 29 august și 2 septembrie și este pentru prima dată când Caravana Gaudamus ajunge în acestă zonă. Locul ales pentru această manifestare este Piațeta "Sfântului Ioan" din Centrul Vechi al Brașovului, acolo unde se desfășoară manifestări culturale organizate de municipalitate, care este și partener al Târgului Guadeamus Brașov.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc astăzi, la ora 14:00, iar programul de vizitare va fi, zilnic, între orele 11:00 - 21:00, accesul publicului fiind liber.

La Târgul Gaudeamus de la Brașov vor fi prezente 30 de edituri și agenții de difuzare de carte românească și străină. Pe lângă vizita la standurile cu volume, cei prezenți la târg vor putea asista la mai multe evenimente conexe.

Astfel, vineri, 31 august, Ziua Limbii Române va fi celebrată la Târgul Gaudeamus Brașov printr-o serie de momente culturale organizate de Primăria Municipiului Brașov și de Radio România în Piațeta "Sfântului Ioan".

"Limba română, limba unirii" este genericul unei dezbateri și a unui recital poetic, eveniment organizat de Radio România Cultural, tot vineri, 31 august, de la ora 16:00, cu ocazia Zilei Limbii Române. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău