Limba noastră cea română | Programul manifestărilor începe în locurile unde în anii renașterii naționale s-a făcut istorie

  • 31 August 2019 09:09
Limba noastră cea română | Programul manifestărilor începe în locurile unde în anii renașterii naționale s-a făcut istorie

Manifestările dedicate Sărbătorii Naționale „Limba noastră cea română” vor începe la ora 10 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor, locurile unde a început să se adune populația în anii de renaștere naționale, la cenaclurile literare. 

Tot pe Aleea Clasicilor Literaturii Române va avea loc și tradiționala manifestare literar - muzicală „Omagiu Limbii Române"  și un spectacol literar-muzical „O altă limbă mai frumoasă nu-i".

Depuneri de flori și recitaluri de poezie vor avea loc și la bustul poetului Alecu Russo, de pe strada Alecu Russo din sectorul Ciocana din Chișinău. De asemenea, o manifestare dedicată Sărbătorii Limbii Române va avea loc și în Scuarul din strada Miron Costin, iar un recital de cântece va fi organizat în Scuarul Independenței din sectorul Botanica. Evenimentele vor începe la ora 11.

Un Tedeum  în memoria personalităților marcante ale culturii și spiritualității basarabene va avea loc la ora 11, la Cimitirul Central din Chișinău, unde sunt înmormântați mai mulți lideri ai mișcării de eliberare națională.  

Acțiuni consacrate Sărbătorii Limbii Române sunt organizate și la Biblioteca Națională - expoziții, lansări de carte, campanii de promovare a lecturii.

Iar la Moldexpo continuă Salonul Internațional de Carte „Bookfest Chișinău”. 

„Saloanele Moldovei-2019", ediția a 29-a, vor fi deschise astăzi, la ora 15, la Centrul expozițional ,,Constantin Brâncuși''. Tradiționala expoziție de artă plastică este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și Asociația artiștilor plastici or. Bacău, România,

Un spectacol de folclor și de muzică de estradă dedicat Limbii Române va avea loc diseară în Piața Marii Adunări Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău