Lilian Carp: Republica Moldova trebuie să investească în securitate pentru a face față noilor provocări și războiului hibrid

  • 25 August 2022 16:14
Lilian Carp: Republica Moldova trebuie să investească în securitate pentru a face față noilor provocări și războiului hibrid

R. Moldova trebuie să investească mai mult în securitate pentru a face față noilor provocări, în contextul războiului din Ucraina și a războiului hibrid la care este expusă, a subliniat președintele Comisiei parlamentare pentru securitatea națională, deputatul Lilian Carp, după ședința Colegiului Ministerului de Interne.

 „Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate, dacă dorește să facă față provocărilor la care este expusă. /.../ Noi ne confruntăm cu o altă mare problemă, atacurile cibernetice, în aceste zile chiar am avut câteva. Instituțiile noastre fac față, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să investim mai mult. Din păcate, războaiele hibride prevăd și acest câmp de luptă, cum sunt atacurile cibernetice. Cunoaștem cum sunt făcute aici în R. Moldova, inclusiv la Președinție am avut un atac asupra poștei electronice a unor oficiali. De aceea, noi trebuie să investim, avem încă un domeniu pe care trebuie să-l consolidăm”, a spus președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională.

Aproximativ 80 de tentative de atacuri cibernetice asupra sistemelor informaționale de stat au avut loc în ultimele zile. Potrivit Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, scopul acestor tentative de atac cibernetic a fost blocarea  resurselor informaționale ale statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,48
Ploaie ușoară
Umiditate:90 %
Vint:5,19 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
15
Arhivă Radio Chișinău