Lilian Carp: Noua strategie de securitate a Republicii Moldova va fi gata în toamnă

  • 30 Iunie 2022 08:02
Lilian Carp: Noua strategie de securitate a Republicii Moldova va fi gata în toamnă

Noua strategie de securitate a Republicii Moldova va fi gata în toamnă, iar securitatea cibernetică, cea energetică, economică și pregătirea militarilor devine o prioritate pentru autorități, informează IPN.

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a spus, la  TVR Moldova, că în prezent Republica Moldova are nevoie ca niciodată să poată rezista unui atac cibernetic. În ultimul timp am avut câteva tentative de atacuri cibernetice asupra unor site-uri guvernamentale, a afirmat deputatul, atenționând că și sistemul bancar poate fi atacat astfel.

Totodată, președintele Comisiei securitate a subliniat că R. Moldova are nevoie de instruirea și creșterea capacităților personalului militar. Lilian Carp a spus că noua strategie de securitate trebuie să corespundă realităților geopolitice, capacităților de intervenție și economice ale R. Moldova.

La rectificarea bugetului de stat pentru anul 2022, bugetul destinat apărării naționale a fost majorat cu 128 de milioane de lei. Armata Națională are un efectiv militar de 6500 de persoane și 2000 de persoane civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău