Lilian Carp despre taxa de salubrizare din Chișinău: „Acum nu e momentul de introdus taxe noi și neclare și de adunat bani din buzunarul cetățenilor”

  • 17 Iunie 2023 17:00
Lilian Carp despre taxa de salubrizare din Chișinău: „Acum nu e momentul de introdus taxe noi și neclare și de adunat bani din buzunarul cetățenilor”

Deputatul Lilian Carp, anunțat recent ca fiind candidatul PAS pentru postul de primar de Chișinău la alegerile din toamnă, consideră că taxa de salubrizare pe care o plătesc locuitorii din municipiu este abuzivă și ar trebui anulată, după cum a scris parlamentarul pe contul său de Facebook.

„În postare, sunt și imagini în care Lilian Carp alături de colegul său de partid din Parlament Dan Perciun discută cu locuitorii Chișinăului într-un cort cu însemnele PAS. Lilian Carp scrie că din discuții cu cetățenii una dintre problemele semnalate este taxa de 120 de lei pe care trebuie s-o achite inclusiv cei care nu mai stau în Chișinău și sunt plecați peste hotare.

Una din problemele semnalate a fost „noua taxă de salubrizare”, adoptată în 2021 de către socialiști și aliații lor din CMC. Mulți cetățeni deja au primit avizele de plată, urmând să achite această taxă până la data de 31 iulie. Ba mai mult, ar urma să plătească și moldovenii plecați peste hotare, care nu locuiesc de fapt în oraș.  Deci, avem o taxă nouă pentru un serviciu care dintotdeauna a fost prestat, existând deja o taxă fixă pentru salubritate. Nu e clar cum a fost stabilit costul de 120 de lei, iar familiile cu 2 copii trebuie să plătească adițional 480 de lei”, a scris deputatul.

Lilian Carp mai spune că va discuta cu consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău pentru ca această taxă să fie anulată:

Acum nu e momentul de introdus taxe noi și neclare și de adunat bani din buzunarul cetățenilor. Voi discuta cu echipa PAS din CMC și vom încerca să găsim soluții pentru a anula această taxă pe care oamenii din oraș o consideră abuzivă”, afirmă deputatul partidului de guvernământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău