Lilian Carp: Acțiunile pornite în Federația Rusă de Grupul Wagner se aseamănă cu puciul din 19-21 august 1991

  • 24 Iunie 2023 16:05
Lilian Carp: Acțiunile pornite în Federația Rusă de Grupul Wagner se aseamănă cu puciul din 19-21 august 1991

Acțiunile pornite în Federația Rusă de Grupul Wagner se aseamănă foarte mult cu puciul din 19-21 august 1991 atunci când un grup de conservatori a încercat preluarea puterii, iar după aceasta a urmat destrămarea Uniunii Sovietice, a declarat pentru Radio Moldova, președintele Comisiei naționale securitate și apărare publica, Lilian Carp.

Potrivit oficialului, deocamdată este neclar obiectivul pe care vrea să-l atingă Evghenii Prigojin, scrie Moldova 1.

„Eu văd ca o reglare de conturi dintre elitele care sunt în jurul lui Putin, și anume dintre Prigojin și armata rusă și Șoigu. Nu este exclus faptul că Prigojin să fie folosit de către Putin pentru înlăturarea lui Șoigu de la putere, dar lucrurile trebuie privite de la oră la oră, dar la etapa actuală este privită ca o reglare de conturi dintre acești doi. Un lucru este clar, aceasta nu va influența foarte mult acțiunile militare, teroriste pe care le face Federația Rusă împotriva Ucrainei”, a declarat deputatul.

Lilian Carp a mai adăugat că în funcție de evoluția lucrurilor, autoritățile noastre de la Moscova vor lua mai multe decizii referitor la asigurarea securității cetățenilor. Deocamdată Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă își îndeplinește atribuțiile funcționale în regim normal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău