Electorala 2023 | Liga Orașelor și Comunelor își retrage sprijinul pentru Mihail Bagas

  • 25 Septembrie 2023 16:06
Electorala 2023 | Liga Orașelor și Comunelor își retrage sprijinul pentru Mihail Bagas

Partidul Liga Orașelor și Comunelor își retrage sprijinul pentru activistul Mihail Bagas, desemnat în calitate de candidat pentru funcția primar al municipiului Chișinău. Decizia vine în contextul reținerii și plasării în arest a lui Bagas, care este cercetat în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, transmite IPN.

În urma ședinței Consiliului național al LOC, s-a decis retragerea suportului politic oferit de formațiune candidatului Mihail Bagas pentru Primăria Chișinău. LOC urmează să întocmească demersurile necesare către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău pentru retragerea acestuia.

Mihail Bagas a fost reținut pe 21 septembrie, în aceeași zi cu deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor.

Bagas, care a fost plasat în izolator în arest preventiv pentru 30 de zile, este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, în proporții mari, și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău