Liderul Statul Islamic s-ar fi căsătorit cu o tânără din Germania

  • 03 Aprilie 2015 11:06
Liderul Statul Islamic s-ar fi căsătorit cu o tânără din Germania

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, s-a căsătorit în cel mai mare secret cu o tânără provenită din Germania la un tribunal din provincia irakiană Ninive din nordul Irakului, relatează Agerpres.

'Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, s-a căsătorit cu o tânără din Germania la tribunalul din Diwan, în Ninive', a declarat o sursă locală din această provincie din nordul Irakului, menționând că 'tânăra a sosit mai întâi în Siria din Germania, iar apoi s-a mutat la Ninive'.

'Al-Baghdadi a încercat să păstreze căsătoria sa în cel strict secret', subliniind că soția liderului Statului Islamic 'se ocupă de monitorizarea activității femeilor din cadrul organizației'.

Potrivit acesteia, 'nu se știe dacă al-Baghdadi și soția sa au rămas la Ninive sau au plecat în Siria'.

Din iunie, gruparea jihadistă a ocupat o serie de provincii în centrul și nordul Irakului, comițând mai multe atrocități și crime împotriva umanității care au vizat minoritățile etnice și religioase din acest spațiu. Jihadiștii au susținut că au venit pentru a instaura un 'califat islamic' și a-l proclama pe liderul său drept 'calif'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău