Liderul separatist din Transnistria îl așteaptă la Tiraspol pe Dmitri Kozak, autorul planului de federalizare a R.Moldova

  • 01 Septembrie 2018 15:27
Liderul separatist din Transnistria îl așteaptă la Tiraspol pe Dmitri Kozak, autorul planului de federalizare a R.Moldova

Liderul separatist din transnistria, Vadim Krasnoselski, anunță că ar urma să aibă în viitorul apropiat o întâlnire, la Tiraspol, cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, numit recent de Vladimir Putin în funcția de reprezentant special al Rusiei pentru relațiile economice cu Republica Moldova.

Printre temele prioritare anunțate de Krasnoselski pentru această întâlnire sunt misiunea de pacificare de pe Nistru condusă de Federația Rusă și situația Grupului Operativ de Trupe Ruse, cooperarea politică, culturală și umanitară, dar și aspecte economice precum dezvoltarea importului și a exportului, precizează Europa Liberă.

Krasnoselski a menționat că va discuta cu Kozak și despre Uniunea vamală eurasiatică, fără a preciza la conferința de presă dacă ar fi sau nu vorba despre intenția regiunii transnistrene de a adera la această structură. Vor fi discutate și subiectele ce țin de acordarea cetățeniei ruse locuitorilor din stânga Nistrului și despre folosirea în regiunea transnistreană a așa-numitului „capital matern” acordat de Rusia la naștere.

Dmitri Kozak, autorul cunoscutului plan de federalizare a Republicii Moldova din 2003, a fost numit în funcție pe 13 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău