Liderul separatist catalan Carles Puigdemont riscă 30 de ani ÎNCHISOARE

  • 31 Octombrie 2017 08:54
Liderul separatist catalan Carles Puigdemont riscă 30 de ani ÎNCHISOARE

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont și membrii fostului cabinet de la Barcelona riscă 30 de ani închisoare, după ce Procurorul general al Spaniei a anunțat că a început urmărirea penală a politicienilor de la Barcelona care au încălcat Constituția când au proclamat independența regiunii.

Nu este clar unde se află acum liderul catalan. Se speculează că ar fi în Belgia ca să ceară azil politic, dar informația nu a fost confirmată oficial nici de Madrid, nici de Bruxelles, notează Agerpres.

Procurorul general al Spaniei îi acuză de rebeliune și nesupunere pe autorii Declarației de Independență. Procurorii mai cercetează și alte fapte conexe comise de administrația catalană în organizarea referendumului ilegal din 1 octombrie, precum și lipsa de implicare a poliției catalane în oprirea scrutinului.

Între timp, partidele catalane, inclusiv cel al lui Carles Puigdemont, au decis să accepte faptul că republica a eșuat, prin prezentarea la alegerile anticipate din 21 decembrie, care au fost convocate de premierul Mariano Rajoy.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău