Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost eliberat din detenție

  • 07 Decembrie 2022 11:56
Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost eliberat din detenție

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost eliberat din detenție, anunță Biroul politici de reintegrare care susține că pe parcursul mai multor ani, „cazul Horjan” s-a aflat în vizorul Biroului, subiectul fiind abordat frecvent în cadrul negocierilor la nivelul reprezentanților politici, în timpul discuțiilor grupurilor de lucru pentru drepturile omului.

Cu acest prilej, exprimăm recunoștința și Misiunii OSCE în Republica Moldova, care a reacționat întotdeauna la solicitările Biroului pe cazul dat.

Libertatea de opinie, evocată în ultima vreme de echipa de negociatori de la Tiraspol, e un drept pe care îl au toți cetățenii – inclusiv Oleg Horjan, Vadim Pogorlețchii, Victor Pleșcanov, Serghei Șișcov și alții, care continuă să fie deținuți ilegal în locurile privative de libertate din stânga Nistrului și din mun. Bender pentru „delict de opinie”. Biroul își reafirmă determinarea de a interveni cu toate formele de asistență posibile pentru a obține eliberarea din detenția ilegală a tuturor persoanelor care mai rămân acolo, fie pentru că au pledat pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, fie au condamnat agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei, fie au exprimat alte opinii ce intră în contradicție cu poziția factorilor de decizie de la Tiraspol, se arată în comunicat.

Amintim că, în mai 2018, Oleg Horjan, președintele Partidului Comunist din regiunea transnistreană, a fost demis din funcție, fără a fi menționat motivul acestei decizii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău