Liderul opoziției din Zimbabwe, Nelson Chamisa, a revendicat „o victorie răsunătoare” la alegerile generale

  • 31 Iulie 2018 10:25
Liderul opoziției din Zimbabwe, Nelson Chamisa, a revendicat „o victorie răsunătoare” la alegerile generale

Liderul opoziției din Zimbabwe, Nelson Chamisa, a revendicat marți „o victorie răsunătoare” la alegerile generale care au avut loc luni în țara africană, pentru prima dată după înlăturarea de la putere, în noiembrie 2017, a fostului președinte Robert Mugabe, relatează AFP și Reuters.

În total, 23 de candidați s-au înscris la alegerile prezidențiale, dar cursa se dispută între actualul șef al statului, Emmerson Mnangagwa (75 de ani), șeful Zanu-PF, partid aflat la putere de la declararea independenței țării în 1980, și Nelson Chamisa (45 de ani), liderul Mișcării pentru Schimbare Democratică (MDC).

Responsabili ai Comisiei Electorale din Zimbabwe au subliniat participarea foarte puternică la alegeri, estimând că ea era de circa 75 % cu o oră înainte de închiderea secțiilor de votare.

Mai multe asociații ale societății civile examinează rezultatele votului în paralel cu Comisia, dar nu au voie să le publice înaintea acesteia. O sursă din cadrul unei asociații a afirmat că este prea devreme de a declara un câștigător, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău