Liderul nord-coreean le ordonă agricultorilor să crească producția de hrană

  • 02 Martie 2023 09:28
Liderul nord-coreean le ordonă agricultorilor să crească producția de hrană

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a ordonat agricultorilor să crească producția de hrană, a relatat joi, 2 martie media de stat, pe fondul crizei alimentare cu care se confruntă țara, relatează Agerpres.

Potrivit agenției de presă de stat KCNA, Kim i-a îndemnat pe agricultori să se concentreze pe sporirea producției de grâne și să îndeplinească obiectivele anuale "fără greș", cu prilejul unei reuniuni a Partidului Muncitoresc Coreean.

Guvernul de la Phenian consideră dezvoltarea agricolă o chestiune de importanță "strategică", a subliniat Kim.

"Pentru a realiza obiectivele mărețe pe termen lung de dezvoltare rurală, este necesară întărirea decisivă a îndrumării partidului în sectorul agriculturii și îmbunătățirea activității partidului în mediu rural", a explicat liderul nord-coreean.

Acesta a insistat că trebuie să se acorde atenție "depășirii dezechilibrelor în orientările pentru agricultură" și "creșterii randamentului la hectar în toate exploatările" agricole, a consemnat KCNA.

Coreea de Nord, izolată pe plan internațional din cauza programului său de înarmare nucleară, este dependentă de mult timp de ajutor alimentar extern, atât ca urmare a unor dezastre naturale, cât și a propriilor greșeli de management. Mai mult, țara a fost greu încercată de pandemia de coronavirus, care i-a sporit izolarea.

Ministerul sud-coreean al Unificării a semnalat la sfârșitul lui februarie că în Coreea de Nord s-au produs și decese din cauza foametei.

Kim Jong Un a făcut referire încă din 2021 la aceste dificultăți, spunând atunci că situația alimentară din țară a devenit "tensionată" și avertizând populația să se pregătească pentru "ce e mai rău".

Potrivit Programului alimentar mondial al ONU, circa 10,7 milioane de nord-coreeni suferă de subnutriție, dintr-o populație totală de 25,9 milioane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău