Liderul Hamas a fost ucis în Iran, anunță gruparea

  • 31 Iulie 07:40
Liderul Hamas a fost ucis în Iran, anunță gruparea

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunțat, miercuri, gruparea militantă palestiniană Hamas, transmite Reuters. Ismail Haniyeh, care s-a alăturat Hamas la sfârșitul anilor 1980, a participat marți la ceremonia de depunere a jurământului de către noul președinte al Iranului, Masoud Pezeshkian. Moartea sa este acum investigată în Iran.

Într-o declarație, facțiunea islamistă a deplâns moartea lui Haniyeh, despre care a spus că a fost ucis într-un ”raid sionist perfid asupra reședinței sale din Teheran”.

Potrivit AFP, a murit în atac și una dintre gărzile sale de corp.

”Reședința lui Ismail Haniyeh, șeful biroului politic al Rezistenței islamice Hamas, a fost lovită în Teheran și, în urma acestui incident, el și una dintre gărzile sale de corp au fost martirizați”, se arată într-o declarație a site-ului de știri Sepah al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

Potrivit presei internaționale, Ismail Haniyeh a participat marți la ceremonia de depunere a jurământului de către noul președinte al Iranului, Masoud Pezeshkian.

Ismail Haniyeh a fost mult timp lider politic al grupului militant, relatează CNN.

Zece membri ai familiei liderului Hamas Ismail Haniyeh au fost uciși, în 25 iunie, într-un atac israelian în Tabăra de Refugiați Al-Shati din orașul Gaza. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău