Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a ordonat cumpărarea a 76 de avioane de luptă Su-57, din a ”cincea generație”

  • 19 Mai 2019 16:58
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a ordonat cumpărarea a 76 de avioane de luptă Su-57, din a ”cincea generație”

Președintele rus Vladimir Putin speră că, în viitorul apropiat, va fi semnat un contract pentru furnizarea a 76 de de avioane de luptă rusești Su-57 din a cincea generație, de aproape cinci ori mai mult decât era planificat, scrie BBC.

„Programul de înzestrare al armatei prevedea initial cumpararea a 16 astfel de aeronave până în 2027. Situația a fost analizată, ministrul [apărării Serghei Șoigu] a raportat că, urmare a muncii depuse, al faptului că am ajuns la o un acord cu industria, industria a redus efectiv costul cu 20% la arme si aparate de zbor, avem posibilitatea de a cumpăra mult mai multe aeronave de luptă din această clasă, practic de nouă generație”, a declarat Putin.

Președintele rus și-a exprimat speranța că, în viitorul apropiat, va fi semnat un contract complex pentru toate cele 76 de aparate Su-57. Potrivit lui Putin, până în 2028, trebuie să fie reechipate deplin trei regimente de aviatie.

Ziarul Kommersant sustine ca contractul ar putea fi semnat în prezența lui Putin la show-ul aerospațial MAKS, de la sfârșitul lunii august 2019.

Valoare contractului este estimata la 170 miliarde de ruble (2,3 miliarde de euro), ziarul scrie, citand un manager de top al uneia dintre întreprinderile din industria de apărare.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău