Liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, și-a lăudat colegii care n-ar fi acceptat rolul de „mașinărie de vot” 

  • 16 Iunie 2018 17:22
Liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, și-a lăudat colegii care n-ar fi acceptat rolul de „mașinărie de vot” 

Grupul parlamentar al PCRM a înaintat și a susținut inițiative care au fost orientate spre interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova, în special inițiative sociale și economice. Sunt declarații făcute la plenara Comitetului Central al formațiunii, reunită sâmbătă, 16 iunie, transmite IPN.

Parlamentara Inna Șupac a spus că fracțiunea pe care o conduce a contribuit la mărirea alocațiilor pentru participanții în cel de-al Doilea Război Mondial și a compensațiilor pentru îngrijirea până la 18 ani a copiilor cu dizabilitate gravă. La inițiativa PSRM, a fost susținut un proiect prin care prețul poliței de asigurare obligatorie de asistență medicală a rămas neschimbat pe parcursul a mai mulți ani.

La fel, au fost inițiate discuții în Parlament pe seama miliardului furat, în acest sens comuniștii au constatat că până acum nu sunt rezultate concrete în investigarea fraudei.

Inna Șupac a vorbit și despre lupta PCRM împotriva inițiativei de schimbare a sistemului de vot, menționând că acesta este unul netransparent, iar în ziua în care s-a votat proiectul PCRM a ales să fie alături de protestatarii care manifestau afară.

Deputata a mai spus că PCRM luptă pentru statalitatea Republicii Moldova, iar „principalul personaj împotriva statalității” este Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, și aceasta o demonstrează inițiativele înaintate de PDM în Parlament, și nu numai. În raportul său, Inna Șupac s-a plâns și pe „trădătorii” din partid, care au acceptat bani pentru a se alătura PDM.

Și președintele PCRM, Vladimir Voronin, a spus că inițiativele guvernării nu sunt pentru cetățeni. Politicianul și-a lăudat colegii de partid, spunând că sunt oameni experimentați, atât în activitatea de partid, cât și Parlament, iar despre deputații care au plecat din partid a spus că nu sunt decât o „mașinărie de vot”.

În cadrul ședinței a fost votat un proiect de decizie prin care deputații comuniști se angajează să promoveze interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor ei. Aceștia vor face cât mai multe vizite în regiuni și vor continua colaborarea cu partenerii externi pe subiectul menținerii statalității Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău