Liderul comuniștilor de la Tiraspol va sta patru ani și jumătate în închisoare, pentru că i-a smuls epoleții unui milițian

  • 03 Noiembrie 2018 10:50
Liderul comuniștilor de la Tiraspol va sta patru ani și jumătate în închisoare, pentru că i-a smuls epoleții unui milițian

Liderul comuniștilor din regiunea separatistă transnistreană, Oleg Horjan, deputat în așa-zisul Soviet Suprem (legislativul regional - n.red.) de la Tiraspol, a fost condamnat de o instanță locală la patru ani și jumătate de închisoare, într-un penitenciar cu regim general.

Horjan a fost declarat vinovat de violență și insultarea autorităților, anunță presa de la Tiraspol, citată de Infotag.

Sursa citată menționează că liderul Partidului Comunist din Trasnistria a fost reținut după ce a organizat o întâlnire cu alegătorii pe 2 iunie, în piața centrală din Tiraspol, care a fost calificată ca miting neautorizat. După manifestație, miliția transnistreană a reținut mai mulți activiști. Atunci Oleg Horjan a mers la secția de miliție, cerând eliberarea persoanelor reținute.

Anchetatorii susțin că, înainte de a fi scos din secție, el l-ar fi îmbrâncit pe unul dintre milițieni și i-a smuls altuia epoleții. 

Procuratura din regiunea separatistă a calificat aceste acțiuni ca ilegale și a solicitat Sovietului Suprem să-i retragă lui Horjan imunitatea parlamentară, pentru a-l aduce în fața justiției.

De pe data de 5 iunie, Horjan s-a aflat în arest, în așteptarea procesului de judecată.

Oleg Horjan s-a declarat nevinovat și susține că a fost condamnat pentru "lupta cu mafia și complicii ei aflați la guvernare". Partidele comuniste din Republica Moldova, Rusia, Belarus și din alte țări au săit în apărarea liderului comuniștilor transnistreni, cerând eliberarea imediată a acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău