Liderul celei mai mari bande criminale din Columbia, Antonio Usuga - a fost arestat

  • 24 Octombrie 2021 10:12
Liderul celei mai mari bande criminale din Columbia, Antonio Usuga - a fost arestat

Președintele Columbiei, Ivan Duque, a afirmat că prinderea liderului celei mai mari bande criminale din țară reprezintă cea mai semnificativă lovitură pentru traficul de droguri din această țară, de la moartea lui Pablo Escobar, scrie Rador.

Antonio Usuga a fost arestat în timpul unei operațiuni comune a armatei, forțelor aeriene și a poliției. Dairo Antonio Usuga, cunoscut drept "Otoniel" - liderul Clanului Del Golfo - este unul dintre cei mai de temut indivizi din mediul infracțional al Americii Latine și este considerat cel mai vânat baron al drogurilor din lume.

Lista crimelor comise de Usuga este lungă și violentă și include asasinarea unor ofițeri de poliție, recrutarea forțată a minorilor și abuzuri sexuale, precum și transportul a tone de cocaină în Statele Unite. Istoricul său personal este ca o fotografie instantanee a celor mai grave violențe legate de traficul de droguri din Columbia.

Fost membru al unei gherile de stânga, Usuga a devenit paramilitar de dreapta, înainte de a ajunge să conducă puternicul cartel Del Golfo, transmit corespondenții BBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău