Liderii instituțiilor UE transmit condoleanțe Ucrainei pentru moartea ministrului lor de interne și a celorlalte victime în urma prăbușirii unui elicopter lângă Kiev

  • 18 Ianuarie 2023 12:57
Liderii instituțiilor UE transmit condoleanțe Ucrainei pentru moartea ministrului lor de interne și a celorlalte victime în urma prăbușirii unui elicopter lângă Kiev

Liderii instituțiilor UE au transmis, miercuri, 18 ianuarie, condoleanțe Ucrainei pentru moartea ministrului de interne, Denys Monastyrskyi, și a celorlalte victime în urma prăbușirii unui elicopter lângă Kiev, la Brovary.

Tragedia lovește în inima Ucrainei devastate de război. Îmi exprim sincerele condoleanțe familiilor victimelor, președintelui Volodimir Zelenski și întregii țări în urma prăbușirii elicopterului la Brovary. Suntem în doliu alături de voi”, este mesajul transmis pe Twitter de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

Condoleanțe au venit și din partea președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Inima frântă de vestea devastatoare a prăbușirii elicopterului lângă grădinița din Brovary, în apropiere de Kiev. Gândurile mele sunt alături de familiile și apropiații ministrului ucrainean de interne Denys Monastyrskyi și de cei uciși în această tragedie teribilă, inclusiv copii”, a scris aceasta, pe Twitter.

 

La rândul său, președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis, într-un mesaj pe Twitter, că UE se alătură „Ucrainei îndurerate în urma tragicului accident de elicopter din Brovary”

„Ministrul Denys Monastyrsky a fost un mare prieten al UE. Împărtășim cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor, președintelui Volodimir Zelenski, prim-ministrului Denys Shmyhal și poporului ucrainean”, a adăugat oficialul european.

 

Cel puțin 16 persoane, printre care ministrul de interne ucrainean și doi copii, au murit miercuri în urma prăbușirii unui elicopter, în apropiere de Kiev, a anunțat poliția ucraineană, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Ministrul de interne ucrainean Denys Monastyrsky (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Yenin (42 de ani) și un alt înalt demnitar care se aflau la bordul elicopterului și-au pierdut de asemenea viața, a declarat șeful poliției ucrainene Ihor Klimenko.

Între altele, 22 de răniți, printre care zece copii, au fost spitalizați, conform aceleiași surse.

Elicopterul s-a prăbușit la Brovarî, un oraș cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev.

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbușirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informații privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparținea Serviciului ucrainean pentru situații de urgență, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău