Liderii celor trei partide de la guvernare nu mai sunt locomotive (Timpul)

  • 10 Aprilie 2014 09:24
Liderii celor trei partide de la guvernare nu mai sunt locomotive (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 10 APRILIE

 

Constantin Tănase de la Timpul constată că popularitatea liderilor partidelor este mai mică decât a partidelor pe care le conduc, cu excepția lui Voronin. Astfel, liderii celor trei partide de la guvernare nu mai sunt locomotive, care trag partidele înainte, ci frâne, susține autorul. El le sugereaza liderilorsă facă un pas înapoi, să se retragă din fruntea formațiunilor, dacă sunt cu adevărat patrioți și nu doresc revenirea talibanilor lui Voronin la putere. În opinia lui Constantin Tănase, acest pas ar fi un semnal convingător pentru electorat că actualii lideri ai partidelor de guvernământ vor cu adevărat binele acestei țări și în numele acestui bine pot renunța chiar la șefia partidelor.

Adevărul informează că autoritățile au vândut la sfârșitul anului trecut, cu 15 milioane de lei, o întreprindere ce se ocupă cu selecția și producerea peștelui, ce include câteva ferme de prăsilă, un centru de cercetări științifice din domeniul ihtiologiei, unic în țară, zeci de iazuri în care cresc a doua și a treia generație de animale supuse experimentelor, dar și alte heleșteie de creștere a peștelui în scop comercial. Numai sediul din centrul Chișinăului, mai bine de jumătate de etaj, a fost achiziționat la prețul unui apartament cu două camere, susțin savanții care au rămas azi pe drumuri.

După doi ani de la introducerea metodelor indirecte de evaluare a averilor, deputații constată o serie de carențe în legislație, ce duc inclusiv la abuzuri din partea inspectorilor, mai scrie Adevărul.

Cu 300 de euro și câteva procente din venitul tău lunar, poți obține o licență care îți „permite” să profesezi avocatura, susține Ziarul de Gardă. Potrivit publicației, oferta vine din partea unui avocat, iar firma cu care colaborează acesta propune licențe în mai multe domenii, la prețuri și condiții mult mai atractive decât ale instituțiilor de stat, abilitate să ofere asemenea certificate.

Ziarul de Gardă face un top al mașinilor deținute de deputați. Deputatul Chiril Lucinschi ocupă prima poziție în topul parlamentarilor cu cele mai multe și mai luxoase automobile. Acesta deține o Toyota Land Cruiser, un Land Rover Freelander 2 și un Hyundai Tucson, toate în valoare de 1,8 milioane de lei. Pe locul doi se află parlamentarul comunist Oleg Reidman. El deține un BMWx6, în valoare de aproape un milion de lei, și un Mitsubishi Outlander, cumpărat anul trecut la un preț de aproape jumătate de milion de lei. Deputatul PLDM Angel Agache, se poziționează pe locul trei cu un Jeep Grand Cherokee, un Mercedes-Benz CLS, un BMWx5 și o Dacia Logan, toate în valoare de 1,2 milioane de lei. Agache a mai indicat că deține 2 apartamente, 42 de terenuri agricole, 2 terenuri în oraș și câte unul extravilan și forestier. Familia acestuia mai deține o firma de construcții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău