Lideri ai Partidului Șor reacționează la declarațiile poliției cu privire la legăturile lor cu Moscova

  • 12 Martie 2023 12:56
Lideri ai Partidului Șor reacționează la declarațiile poliției cu privire la legăturile lor cu Moscova

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, acuză actuala putere de la Chișinău de „abuzuri față de propriul popor”. Acuzația este o reacție la declarațiile poliției, din dimineața zile de duminică, 12 martie a.c, care a anunțat că a destructurat o rețea coordonată din Federația Rusă, menită să destabilizeze situația din R.Moldova, scrie Radio Chișinău.

 „În peste trei decenii de la independența Republicii Moldova, așa abuzuri față de propriul popor, față de cetățenii țării noastre, nu au fost înregistrate niciodată. Agonia și frica lor de furia oamenilor se manifestă în scoaterea tuturor polițiștilor în stradă, pentru a împiedica deplasarea oamenilor la Chișinău pentru a manifesta pașnic și a cere achitarea facturilor pentru lunile de iarnă”, se arată într-un mesaj al Marinei Tauber, plasat pe pagina ei de facebook.

În același mesaj, ea a sugerat că „ambasadele străine acreditate la Chișinău” ar promova standarde duble față de actuala putere și față de protestatari. Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că poliția a destructurat o rețea formată din 10 grupuri a câte 5-10 persoane, care urmau să creeze haos la acțiunile de protest din Chișinău. Aceste grupuri erau coordonate de către un reprezentant al unor servicii speciale din Federația Rusă.

Grupurile respective primeau instrucțiuni pentru destabilizarea ordinii publice prin persoane cu dublă cetățenie – rusă și moldovenească – venite în acest scop de la Moscova. Viorel Cernăuțeanu a prezentat mai multe înregistrări video și audio, dar și fragmente de corespondență menite să demonstreze implicarea unor persoane din Rusia în pregătirea dezordinilor în masă la Chișinău.

Viorel Cernăuțeanu a mai spus că există legătură directă între coordonatorul de la Moscova și compania militară privată rusă ”Wagner”. El a lăsat să se înțeleagă că, de asemenea, există legătură și între rețeaua destructurată de poliție și organizatorii protestelor de la Chișinău, inclusiv a celui care urmează să aibă loc duminică, 12 martie a.c.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău