Lidera PAS cere Procuraturii Anticorupție tragerea la răpunere penală a conducerii ANRE

  • 05 Februarie 2018 14:02
Lidera PAS cere Procuraturii Anticorupție tragerea la răpunere penală a conducerii ANRE

Partidul Acțiune și Solidaritate depus un denunț la Procuratura Anticorupție prin care cere tragerea la răspundere penală a responsabililor din cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pe faptul neajustării la timp a tarifelor la gazele naturale, transmite IPN.

Potrivit denunțului, tarifele aprobate la începutul anului 2016 au la bază un preț de import mult mai mare decât se achită în prezent pentru importul gazelor naturale. Potrivit PAS, din această cauză, populația a plătit nejustificat aproape 1 miliard și jumătate de lei. 

Anterior, experții în energetică au solicitat ANRE organizarea unei ședințe publică privind revizuirea în scădere a tarifului la gazele naturale, cu 30%. Pe de altă parte, reprezentanții Agenției susțin că tarifele au fost stabilite conform legislației. Experții cred că tergiversarea este de natură politică și că prețurile vor fi diminuate în ajunul alegerilor parlamentare.

La ședința de Guvern din 31 ianuarie, premierul Pavel Filip a declarat că există premise pentru reducerea cu până la 20% a tarifelor.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat pe 1 februarie cererea de la Moldovagaz privind noi tarife la gaze.  Potrivit documentelor publicate de ANRE, Moldovagaz a solicitat o reducere diferențiată a tarifelor pentru consumatori, scrie portalul economic Mold-Street. Astfel, monopolistul propune ca prețul metanului livrat prin conductele de presiunea înaltă să scadă cu circa 25%. E vorba în special de centralele termoelectrice, care consumă circa 40% din toate gazele importate. În același timp, pentru gazul livrat prin conductele cu presiune joasă, inclusiv pentru populație, prețul ar urma să scadă cu doar 6,5%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
7,18
Ploaie ușoară
Umiditate:92 %
Vint:3,6 m/s
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău