Liceul Lucian Blaga din Tiraspol a semnat contractul de închiriere a clădirii cu administrația transnistreană

  • 01 Februarie 2018 10:14
Liceul Lucian Blaga din Tiraspol a semnat contractul de închiriere a clădirii cu administrația  transnistreană

Conducerea Liceului Teoretic Lucian Blaga din Tiraspol a semnat cu administrația de la Tiraspol un contract de închiriere a clădirii în care activează instituția și a spațiului adiacent pentru o sumă simbolică de o mie de lei pe lună.

Informația a fost făcută publică de directorul liceului Ion Iovcev într-o postare pe Facebook.

 ”În sfârșit, azi, 31 ianuarie 2018, am semnat contractul de arendă, care prevede o plată simbolică de 1000 de lei MD pe lună, pe o durată de 10 ani ( 01 ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2027). Terenul de 4486 de metri pătrati (aici intră și suprafața edificiului, plasat pe adresa Odesei 75) pe această perioadă aparține liceului. Mulțumim mult Biroului de Reinegrare, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova; organizației pentru Drepturile Omului PROMO-LEX, OSCE și tuturor care au contribuit pentru a ne îmbunătăți condițiile de activitate! Este și meritul nostru,cei care am luptat pentrtu acest drept,  profesorii, parinții și elevii a celor opt scoli cu predarea în limba română din stanga Nistrului și orașul Thighina. Școala românească are viitor!” a scris Ion Iovcev.

Până acum plata pentru chiria clădirii în care activează Liceul ”Lucian Blaga” din Tiraspol era de circa 600 de mii de lei pe an.

Amintim că, în noiembrie anul trecut, reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au semnat patru decizii protocolare ce țin de funcționarea școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, accesul fermierilor la terenurile agricole pe teritoriul controlat de separatiști, reluarea interconexiunii telefonice și apostilarea diplomelor eliberate de Universitatea din Tiraspol.

Un interviu cu Ion Iovcev, realizat de Ina Guțu, puteți să-l ascultați aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău