Liceul din Hârbovăț, Anenii Noi a fost modernizat cu susținerea Japoniei

  • 01 Septembrie 2022 17:03
Liceul din Hârbovăț, Anenii Noi a fost modernizat cu susținerea Japoniei

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, a participat astăzi la Careul solemn de începere a anului școlar la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, Katayama Yoshihiro alături de elevi, profesori, părinți și reprezentanții autorităților locale au marcat finalizarea proiectului de modernizare a condițiilor sanitare în instituția de învățământ.  Acesta a fost finanțat de către Guvernul Japoniei prin intermediul Programului de granturi pentru securitate umană „Kusanone”.

„Valoarea grantului a constituit circa 90 de mii de dolari. Banii au fost investiți în reparația blocurilor sanitare; renovarea vestiarelor și cabinelor de duș; instalarea unei stații de epurare a apelor menajere; reabilitarea rețelei de canalizare și apeduct; lucrări de renovare în bucătărie și cantină etc.”, indică Ambasada Japoniei la Chișinău.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008, iar până în prezent Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de aproximativ 6,7 milioane de dolari pentru 79 de proiecte de dezvoltare care urmăresc îmbunătățirea bunăstării societății și securității umane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău