Libia | Bărbați înarmați au atacat o barcă cu migranți: 4 morți, 15 dispăruți

  • 21 Octombrie 2016 16:28
Libia | Bărbați înarmați au atacat o barcă cu migranți: 4 morți, 15 dispăruți

Bărbați înarmați au atacat o barcă cu migranți în noaptea de joi spre vineri în largul Libiei, provocând moartea a cel puțin patru persoane și dispariția altor 15 până la 25 de migranți, a informat Sea-Watch, un ONG german care a sosit pentru salvarea acestor migranți, relatează AFP.

În timpul nopții, nava SeaWatch2 a fost trimisă de către garda de coastă italiană, care coordonează operațiunile în zonă, să salveze migranții de pe o ambarcațiune supraîncărcată care se găsea la 14 mile marine de coastele libiene, în apele internaționale, a declarat un purtător de cuvânt al Sea-Watch.

Un petrolier ghidat de către gărzile de coastă s-a deplasat de asemenea la fața locului pentru a ajuta la salvarea ambarcațiunii, în timp ce echipele Sea-Watch au început să distribuie veste de salvare migranților, numărul lor fiind estimat la 150.

Însă bărbați înarmați care purtau însemnele gărzii de coastă libiene au ajuns la ambarcațiune. Foarte nervoși și vorbind numai în limba arabă, au atacat barca migranților și au încercat să fure motorul.

Lovind cu bastoane migranții, unii dintre acești bărbați s-au urcat în barcă provocând panică. Cei mai mulți dintre migranți au căzut în apă.

Echipele Sea-Watch au reușit să salveze 120 de persoane și să recupereze patru corpuri. Însă, salvatorii au văzut de asemenea corpuri plutind pe care nu le-au mai putut putea recupera, și au estimat numărul persoanelor dispărute între 15 și 25, informează AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău