Libertatea presei în lume s-a diminuat din nou în 2016

  • 28 Aprilie 2017 13:21
Libertatea presei în lume s-a diminuat din nou în 2016

Libertatea presei în lume s-a diminuat din nou în 2016, fiind amenințată de liderii din numeroase țări, conform unui raport anual, publicat astăzi, de organizația americană Freedom House, care își exprimă îngrijorarea că situația s-ar putea înrăutăți, relatează Agerpres.

Raportul subliniază că situația presei s-a degradat sensibil în mai multe țări, în special în Turcia, Polonia, Burundi, Bolivia, Serbia și Ungaria. Deja arătate cu degetul de Freedom House, China și Rusia au luat noi măsuri pentru un control și mai strâns asupra media, reamintește organizația. Rusia a încercat chiar să își extindă influența asupra presei și în afara frontierelor, în special în SUA cu ocazia scrutinului prezidențial.

"Reculul libertății presei la nivel mondial s-ar putea să continue, în absența unei orientări puternice a SUA, a statelor membre ale Uniunii Europene și a altor democrații", atrage atenția Freedom House. Deși raportul, care vizează 199 de țări, recunoaște că SUA "rămân una din cele mai tolerante țări din lume față de presă", constată totuși "un recul moderat".

Treisprezece din primele 14 țări ale clasamentului realizat de Freedom House sunt europene, cu Norvegia în frunte. Pe ultimul loc al clasamentului se află, la egalitate, Coreea de Nord și Turkmenistan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău