Liberalii susțin că în dosarul Dorin Chirtoacă au fost făcute grave încălcări de procedură

  • 25 Iulie 2017 12:59
Liberalii susțin că în dosarul Dorin Chirtoacă au fost făcute grave încălcări de procedură

Reprezentanții Partidului Liberal susțin că în dosarul primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, au fost făcute grave încălcări de procedură.

Potrivit liberalilor, transmiterea rapidă a dosarului primarului în judecată este o gravă încălcare a Codului de procedură penală, care prevede dreptul învinuitului de  face cunoștință cu toate materialele dosarului. Liderul PL, Mihai Ghimpu spune că dosarul primarului Capitalei este unul politic.

 „Acest dosar merge pas în pas cu referendumul. Să-l înlăture pe Dorin Chirtoacă și cei care au comandat arestarea lui Dorin Chirtoacă să preia cât mai repede Primăria”, a declarat Mihai Ghimpu.

 Liberalii susțin că lui Dorin Chirtoacă i-a fost încălcat dreptul la apărare, prin înlăturarea abuzivă a avocaților și nu au fost examinate contestațiile înainte de a transmite dosarul în judecată.

Reprezentanții PL cer publicarea integrală a dosarului, examinarea dosarului în ședință deschisă și delegarea de către Parlamentul European a unor experți în drepturile omului, care să monitorizeze procesul.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost reținut acum două luni în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. La sfârșitul săptămânii trecute, cauza penală deschisă pe numele primarului a fost expediată în judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău