Liberalii și tinerii unioniști au cerut, la Parlament, consfințirea denumirii Limba Română în Constituția R.Moldova (FOTO/VIDEO)

  • 29 Iulie 2018 12:12
Liberalii și tinerii unioniști au cerut, la Parlament, consfințirea denumirii Limba Română în Constituția R.Moldova (FOTO/VIDEO) Sursa FOTO: Privesc.eu

Deputați liberali, dar și membrii organizației unioniste Asociația „UNIREA - ODIP” au cerut astăzi, de ziua Constituției, în fața Parlamentului, în cadrul a două flash-moburi modificarea art.13 din Legea Fundamentală, prin modificarea schimbarea denumirii limbii de stat din „moldovenească” în română.

Cinci deputați liberali au venit în fața Parlamentului cu drapele tricolore, dar și cu citate ale clasicilor literaturii despre limba română. Aceștia au mai intonate și imnul „Deșteaptă-te române”, care împlinește astăzi 150 de ani.

De asemenea, câteva zeci de tineri au înconjurat scuarul din fața Parlamentului cu un tricolor imens și de asemenea, au cerut îndeplinirea hotărârii Curții Constituționale din 2013 și modificarea art. 13 din Constituție.

Sursa FOTO: Privesc.eu

Amintim că în decembrie 2013 Curtea Constituțională a decis că Declarația de Independență, în care este statuată limba română, prevalează asupra textului Constituției. Dar și în prezent denumirea limbii este subiect de dezbateri. Deputați din mai multe fracțiuni au semnat un proiect de modificare a art. 13 din Constituție, dar inițiativa nu a fost supusă votului în Legislativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău