Liberalii și liberal-democrații s-au acuzat reciproc în Parlament

  • 08 Iulie 2013 16:29
Liberalii și liberal-democrații s-au acuzat reciproc în Parlament

Liberalii și liberal-democrații din Parlament s-au certat și s-au acuzat joi reciproc de promovarea unor interese obscure din cauza unui proiect de lege care prevede schimbarea destinației unor terenuri agricole.

Disputa dintre reprezentanții celor două fracțiuni s-a declanșat după ce liberalii au cerut excluderea de pe ordinea de zi a unui proiect elaborat de deputatul PLDM, Ion Balan. Acesta prevede simplificarea procedurii de construire a infrastructurii cu destinație agricolă pe terenurile agricole. Liberalii au cerut ca acest proiect să fie comasat cu un alt proiect elaborat de deputatul Valeriu Munteanu.

Aceste proiecte nu pot fi comasate deoarece sunt total diferite, a declarat presei liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț. El a precizat că proiectul elaborat de colegul său are drept scop dezvoltarea infrastructurii agricole și i-a acuzat pe liberali de încăpățânare.

Proiectul elaborat de Valeriu Munteanu prevede schimbarea destinației terenurilor agricole din preajma drumurilor naționale pentru a putea fi construite locuri de agrement și infrastructură hotelieră. În plus, el propune ca banii obținuți în urma schimbării destinației terenurilor să ajungă în bugetele locale și nu la guvern, cum este în prezent.

Deputații urmează să decidă la una din ședințele ulterioare asupra acestor proiecte, dar Valeriu Streleț a declarat că discuțiile ar putea să ajungă și la nivelul Consiliului Alianței pentru Integrare Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău