Liberalii și liberal-democrații nu susțin inițiativa lui Godea

  • 25 Februarie 2013 14:16
Liberalii și liberal-democrații nu susțin inițiativa lui Godea

Liderul Partidului Acțiunea Democratică, deputatul Mihai Godea a anunțat luni, 25 februarie, că va iniția procedura de acordare a votului de neîncredere Guvernului.

Liberalii și liberal-democrații nu susțin inițiativa, în timp ce comuniștii și democrații nu au luat încă o decizie.

În Parlament nu mai există o majoritate legislativă, iar Guvernul nu mai are sprijinul partidelor din fosta Alianță pentru Integrare Europeană, a declarat în cadrul unui briefing Mihai Godea. El a anunțat că va iniția procedura de acordare a votului de neîncredere, care, potrivit Constituției, trebuie să fie susținută de cel puțin o pătrime din deputați păentru a fi dezbătută în Legislativ și fie adoptată cu votul a cel puțin 51 de deputați.

Partidul Liberal nu va susține o asemenea inițiativă, considerănd că partidele din Alianța pentru Integrare Europeană trebuie să găsească singure soluțiile pentru depășirea actualei crize politice, fără ingerințe din exterior, a declarat postului nostru de radio, secretarul fracțiunii Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu.

Deputații comuniști Iurie Muntean și Eduard Mușiuc au declarat că problema voturlui de neîncredere urmează a fi discutată în fracțiune, după care PCRM își va anunța decizia.

Și democrații nu au luat încă o decizie. La această oră deputații PD s-au întrunit într-o ședință la care este discutată situația politică din țară, potrivit deputatului PD, Stela Jantuan.

Nu există motive pentru demiterea guvernului, a declarat președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț. El a declarat că nu cunoaște cum vor răspunde Partidul Democrat și Partidul Liberal inițiativei lui Mihai Godea.

Amintim că săptămâna trecută liderul PD, Marian Lupu, a declarat că unica soluție pentru depășitrea actualei crizei politice și formarea unei noi alianțe este demisia premierului Vlad Filat care să fie urmată de demisa sa, după care să înceapă negocierile. Pe de altă parte, Vlad Filat a declarat că demisia guvernului ar însemna alegeri parlamentare anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău