Liber în R. Moldova pentru George Simion?

  • 06 Februarie 2016 18:02
Liber în R. Moldova pentru George Simion?

George Simion a sosit în această după-amiază la Chișinău imediat ce autoritățile i-au ridicat interdicția de a intra în Republica Moldova

Lide­rul Plat­for­mei Acțiu­nea 2012, George Simion, a sosit în această după-amiază la Chișinău imediat ce auto­ri­tă­țile i-au ridi­cat inter­dic­ția de a intra în Republica Moldova, la scurt timp după ce activistul anunța că intră în greva foa­mei.

Pe pagina sa de Facebook, George Simion a postat un anunț că renunță la acțiunea de protest din cauza că autoritățile moldovenești i-au permis să se afle pe teritoriul Republicii Moldova, cel puțin până în ziua de marți, când urmează a fi adoptată o decizie definitivă în acest sens.

“Un pas mic pen­tru mine, un pas mare pen­tru accep­ta­rea ideii REUNIFICĂRII! Ies din greva foa­mei deo­a­rece iar s-au sucit: acuma nu mai sunt un duș­man al popo­ru­lui și am voie să trec gra­nița nedreaptă de pe Prut. HAI SĂ FACEM DIN ASTA PUNCTUL DE PORNIRE SPRE ÎNDEPLINIREA IDEALULUI NOSTRU: Pe 27 mar­tie să fim toată sufla­rea nea­mu­lui nos­tru la Chi­și­nău. Și să mun­cim, minut cu minut, oră cu oră, zi cu zi, la ÎNTREGIRE, la VIITOR!”,scrie George Simion.

În același timp câteva zeci de persoane, membri ai Mișcării Unioniste ”Tinerii Moldovei” au pichetat sediul Biroului Migrație și Azil, unde George Simion a fost chemat pentru a se i se explica motivul interdicției.

Potrivit șefului Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi, Lide­rul Plat­for­mei Acțiu­nea 2012, a fost declarat per­soană inde­zi­ra­bilă pen­tru o peri­oadă de 5 ani printr-o decizie adoptată pe 13 mai 2015. George Simion a contestat în instanță decizia, care ulterior a fost suspendată, până la exa­mi­na­rea cau­zei în fond. În același timp Cur­tea de Apel, prin hotărârea din 30 noiem­brie, a casat înche­ie­rea instanței de fond și a res­pins soli­ci­ta­rea de sus­pen­dare a deci­ziei.

”George Simion rămâne persoană indezirabilă și nu are permis de acces pe teritoriul Republicii Moldova. Dovadă este hotărârea Curții de Apel Chișinău din 30 noiembrie 2015 care a res­pins soli­ci­ta­rea de sus­pen­dare a deci­ziei privind interdicția. Lui George Simion i s-a permis să intre pe teritoriul Republicii Moldova doar pentru a fi prezent marți, 09 februarie la ședința de judecată unde va fi examinat cazul său”, a declarat șeful Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi.

În același timp, Lide­rul Plat­for­mei Acțiu­nea 2012, George Simion a menționat că faptul că a fost declarat persona non grata în Republica Moldova este o acțiune abuzivă la adresa sa și o sfidare a normelor de drept. Totodată Simion a declarat că se va folosi de dreptul său de cetățean al Uniunii Europene pentru a-și face dreptate  în instanțele moldovenești. Mai mult, George Simion a menționat că îi va cere președintelui Nicolae Timofti să-i acorde cetățenia Republicii Moldova ca să poată lupta în continuare pentru reunificarea celor două maluri de Prut.

”Vineri am voie în Republica Moldova, sâmbătă nu mai am voie. Când dă România bani – nu am interdicție, când autoritățile de la București condiționează cu reforme, mă declară persoană indezirabilă. Am cerut doamnei Olga Poalelungi să-mi explice cauzele. Nu mi-a putut răspunde. Solicit autorităților de la Chișinău s-o demită pe directoarea Biroului de migrație și azil din funcție pentru incompetență, ori să-și dea ea demisia. Am să-i solicit președintelui Nicolae Timofti să-mi acorde cetățenie moldovenească pentru a putea continua lupta”, a mai declarat lide­rul Plat­for­mei ”Acțiu­nea 2012”, George Simion.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău