Leul românesc a înregistrat un nou record negativ în raport cu moneda unică europeană

  • 21 Iunie 2017 17:13
Leul românesc a înregistrat un nou record negativ în raport cu moneda unică europeană

Pe fondul crizei politice de la București, leul românesc a înregistrat astăzi un nou record negativ în raport cu moneda unică europeană.

Banca Națională a anunțat un curs de 4,59 lei pentru un euro, cel mai slab din august 2012 când a fost de 4, 64 lei, pe fondul unei alte crize politice generate de suspendarea președintelui Traian Băsescu, relatează Rador.

Chiar dacă analiștii financiari și oamenii de afaceri au susținut că mișcările de pe scena politică au pus presiune pe moneda națională, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a argumentat astăzi că „leul este unde trebuie să fie”.

„Nu suntem noi românii un caz unic și nici nu trebuie să mai credem: ba că suntem o țară cu o inflație care nu se putea rezolva, uitați că am avut inflație negativă, chiar dacă a fost determinată de unele politici fiscale. Inflația este scăzută. Ba că leul se va deprecia continuu și nu se depreciază, este unde trebuie. Cred că am scăpat de foarte multe marote, idei fixe ale trecutului și suntem o țară, normală, europeană. Și în domeniul politic și social nu suntem departe de o anumită frecvență, poate mai emoțională așa”, a subliniat Mugur Isărescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău