Letonia rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova

  • 28 Martie 2023 15:28
Letonia rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova

Cooperarea în domeniul securității cibernetice și combaterea dezinformării s-au aflat printre subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Uldis Mikuts, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

„Este important ca țara noastră să rămână un pol de stabilitate și pace în estul Europei. De aceea, ne concentrăm eforturile și pe creșterea interoperabilității cu alte state în domeniul securității cibernetice, al digitalizării. Contăm și pe sprijinul ferm al Letoniei în ceea ce privește alinierea legislației la acquis-ul european, experiența în reformarea justiției și combaterea propagandei”, a evidențiat prim-ministrul Dorin Recean.

Ambasadorul Letoniei a reconfirmat sprijinul Guvernului de la Riga pentru realizarea proiectelor de modernizare a țării și și-a exprimat convingerea că relațiile dintre cele două state se vor dinamiza pe domenii de interes comun. 

„Letonia rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova. Am reușit, până acum, să implementăm numeroase proiecte în comun și sper că vom continua să aprofundăm și să fortificăm relațiile bilaterale moldo-letone”, a declarat ambasadorul Uldis Mikuts.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,09 m/s
Sat
19
Sun
17
Mon
13
Tue
16
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău