Letonia îl expulzează pe ambasadorul rus din solidaritate cu Estonia

  • 24 Ianuarie 2023 09:27
Letonia îl expulzează pe ambasadorul rus din solidaritate cu Estonia

Letonia a anunțat luni că îl va expulza pe ambasadorul rus de la Riga, din solidaritate cu Estonia, al cărei ambasador a fost expulzat de Moscova, informează Agerpres.

Diplomatul trebuie să părăsească teritoriul leton nu mai târziu de 23 februarie. Totodată, un comunicat al ministerului de externe al Letoniei anunță că ambasadorul acestei țări la Moscova urmează să fie retras din Rusia până în 24 februarie. Ministerul și-a motivat decizia prin continuarea conflictului din Ucraina și prin „solidaritatea cu Estonia", scrie Digi24.

Estonia a anunțat tot luni că îl va expulza pe ambasadorul Rusiei, ca măsură de reciprocitate după decizia similară luată de Moscova față de ambasadorul estonian. Rusia a denunțat ceea ce a numit "rusofobia totală" a Tallinnului, pentru a-și motiva decizia.

Măsura vine după ce, în ianuarie, Estonia a expulzat 21 de diplomați ruși și mai mulți angajați ai ambasadei ruse.

Măsura a fost criticată și de Lituania, care a anunțat că va reduce relațiile diplomatice cu Rusia. Cele trei țări baltice - Estonia, Letonia și Lituania - se numără printre membrii NATO care susțin, alături de Polonia, livrarea de tancuri germane Leopard Ucrainei pentru ca această țară să facă față invaziei ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău