Leonid Volkov, opozant rus apropiat de Navalnîi, a fost atacat în fața locuinței din Vilnius

  • 13 Martie 08:26
Leonid Volkov, opozant rus apropiat de Navalnîi, a fost atacat în fața locuinței din Vilnius

Leonid Volkov, un opozant rus aflat în exil și apropiat de Aleksei Navalnîi, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac marți, în fața locuinței sale din Vilnius, a declarat poliția locală pentru AFP, citată de Agerpres.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a condamnat un atac "șocant" și a asigurat, într-un mesaj pe X, că autorii acestuia vor trebui să "răspundă pentru crimele lor".

 În vârstă de 43 de ani, Leonid Volkov este una din principalele figuri ale opoziției ruse și a fost unul dintre apropiații lui Navalnîi, care a murit în arest în Rusia pe 16 februarie.

"Leonid Volkov tocmai a fost atacat în fața casei sale. Cineva a spart geamul unei mașini și l-a stropit cu gaz lacrimogen în ochi după care a început să îl lovească pe Leonid cu un ciocan", a informat Kira Iarmîș, fosta purtătoare de cuvânt al lui Navalnîi.

Apropiați ai lui Navalnîi au difuzat fotografii care arată rănile lui Volkov, inclusiv un ochi negru, un semn roșu pe frunte și sânge pe unul din picioare. Ei au distribuit apoi o fotografie în care acesta este transportat pe o targă într-o ambulanță.

Volkov l-a acuzat pe președintele rus că este direct responsabil pentru moartea lui Navalnîi. El a fost șeful de cabinet al acestuia și până în 2023 a condus și fundația anticorupție fondată de fostul oponent numărul unu al președintelui rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău