Legiunea "Rusia Liberă" din armata Ucrainei susține că sute de voluntari ruși vor să se alăture luptei împotriva armatei lui Putin

  • 06 Aprilie 2022 12:28
Legiunea

Legiunea "Rusia Liberă", o divizie de voluntari ruși care s-au alăturat armatei ucrainene în războiul împotriva Federației Ruse, a anunțat că primește zilnic sute de cereri de la cetățeni ruși care doresc să intre în legiunea respectivă și să lupte împotriva armatei ruse.

Într-un mesaj video postat pe Telegram, membrii legiunii fac apel la militarii ruși și la concetățenii lor cu experiență de luptă, să se alăture diviziei de voluntari, pentru a aduce mai aproape victoria Ucrainei și eliberarea Rusiei de regimul dictatorial condus de Vladimir Putin. Reprezentanții legiunii "Rusia Liberă" subliniază că declarațiile autorităților ruse despre "operațiunea specială" din Ucraina sunt o farsă. "De fapt, aceasta este o invazie la scară largă a teritoriului Ucrainei, care presupune distrugerea orașelor, distrugerea populației civile, a întregii infrastructuri a țării" - a declarat unul dintre liderii diviziei. Acesta a menționat că a văzut cu propriii ochi consecințele atrocităților comise de armata rusă în orașele ucrainene Irpin, Bucea și Hostomel, din regiunea Kiev.

"Am luat decizia pentru mine, ca mulți alții, să mă alătur legiunii Rusia Liberă, pentru a-mi proteja țara de regimul Putin, de această fărădelege... Pentru ca ei (rușii - n.r.) să nu trăiască în frică în țara lor, să poată vorbi liber, pentru ca populația să trăiască în pace" - a adăugat liderul voluntarilor ruși. Acesta a precizat că, în fiecare zi, legiunea sa primește de la cetățeni ruși aproximativ 300 de cereri de aderare la grupul de voluntari.

Combatantul i-a chemat pe ruși să i se alăture. "Acest lucru se poate face fie în Ucraina, contactând Forțele Armate Ucrainene, fie pe teritoriile țărilor terțe, la ambasada Ucrainei. Cu cât războiul se termină mai repede, cu atât vor muri mai puțini, în primul rând, civili, precum și militari ai Ucrainei și ai Federației Ruse" - au mai transmis voluntarii ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău