Legislație UE: Din 2022, toate mașinile noi vor fi echipate cu aproape 30 de sisteme de siguranță obligatorii

  • 10 Noiembrie 2019 11:45
Legislație UE: Din 2022, toate mașinile noi vor fi echipate cu aproape 30 de sisteme de siguranță obligatorii

Toate autoturismele noi care vor fi comercializate în statele UE începând cu jumătatea anului 2022 vor fi prevăzute cu funcții de siguranță, cum ar fi de exemplu sisteme pentru frânarea de urgență, tehnologii de menținere a direcției și detectoare de somnolență, conform noilor norme de siguranță rutieră aprobate vineri de statele blocului comunitar, informează agenția DPA, citată de Agerpres si Digi24.

Toate autoturismele noi care vor fi comercializate în statele UE începând cu jumătatea anului 2022 vor fi prevăzute cu funcții de siguranță, cum ar fi de exemplu sisteme pentru frânarea de urgență, tehnologii de menținere a direcției și detectoare de somnolență, conform noilor norme de siguranță rutieră aprobate vineri de statele blocului comunitar.

Aceste măsuri au fost propuse anul trecut de Comisia Europeană și aprobate de Parlamentul European, într-un efort de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere, în fiecare an pe ansamblul UE circa 25.000 de oameni pierzându-și viața și alți aproximativ 140.000 fiind răniți în astfel de accidente.

Conform normelor aprobate, toate vehiculele noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcții menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influența alcoolului să conducă sau să împiedice de asemenea depășirea limitei legale de viteză.

Autoturismele și autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute de asemenea cu zone extinse de protecție a capului în urma unui impact, pentru a limita astfel rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau bicicliști.

De asemenea, camioanele și autobuzele vor trebui să fie proiectate în așa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte și să fie dotate cu sisteme capabile să detecteze pietonii și bicicliștii aflați în apropiere.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău